Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Új felhasználó?
 

2012. Szélrózsa - Fonyódliget

A bejelentés: Hol lesz a következő Szélrózsa-találkozó?

 

Ahogyan az már a Szélrózsa-utótalálkozókon lenni szokott, ilyenkor hozzák nyilvánosságra a szervezők azt, hol fogják megrendezni a következő Szélrózsa-találkozót. Gáncs Péter elnök-püspök, Mesterházy Balázs Szélrózsa-atya, Smidéliusz Gábor, korábbi Szélrózsa-atya, Czöndör István, Balatonboglár-Hács-Somogyvámosi Társult Evangélikus Egyházközség lelkésze és Szegedi Ágnes, a Fonyódligeti Ifjúsági Tábor vezetője álltak a színpadra, hogy megtegyék a nagy bejelentést. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

A következő, immáron 9. Szélrózsa – Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozó házigazdája tehát a Balatonboglár-Hács-Somogyvámosi Társult Evangélikus Egyházközség lesz, 2012. július 18-tól 22-ig. A találkozó pontos helyszíne a Fonyódligeti Ifjúsági Tábor lesz.

Czöndör István az ottani gyülekezet lelkésze „Evezz mélyre” (Lk 5,4) felirattal egy evezőt adott át Mesterházy Balázsnak. Az evező párja náluk marad és a gyülekezetükben várja, hogy a Szélrózsa-találkozóra érkezőket, hogy majd a nyitó istentiszteleten újra egymás mellé kerülhessen a két evező. Mesterházy Balázs kapott megé egy Balaton szeletet is, hogy jelképezzék: ezúttal a Balatonnál lesz a tábor, és hogy hazavigye feleségének, akinek a mai napra is nélkülöznie kellett a férjét, szélrózsás elfoglaltságai miatt.

(Forrás: evangelikus.hu)

 

Képek

http://www.szelrozsatalalkozo.hu/ 

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek