Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
Új felhasználó?
 

Karitász

Minden héten csütörtökön, Balatonbogláron a Március 15. téren található volt Családsegítő Irodájában INGYENES ruhaosztást tartunk 16.00 órától 17.30-ig!

 

VÁRJUK RUHA- ÉS HÁZTARTÁSI ESZKÖZEINEK FELAJÁNLÁSÁT, ADOMÁNYÁT! AMENNYIBEN TÁMOGATJA GYÜLEKEZETI KARITÁSZUNKAT A LELKÉSZI HIVATAL TELEFONSZÁMÁN ÉRDEKLŐDHET A RÉSZLETEKTŐL!

 

Segély az árvízkárosultaknak

 

Július 12-én két kisbuszból álló segélyszállítmány indult útnak Borsod-Abaúj-Zemplén Megyébe, hogy elvigye a Balatonbogláriak nem csak jelképes adományait. Június közepe óta példátlan összefogás eredményeképpen több mázsa ruhát, száraz élelmiszert, ásványvizet gyűjtöttünk össze, hogy eljuttassuk a rászorulóknak.

Az arnóti és a sajókazai evangélikus gyülekezetek és lelkészeik Buday Barnabás és Balázs Tibor voltak a segítségünkre abban, hogy az adományokat valóban a rászorulók kapják készhez. Helyi szinten sokkal jobban átlátták azt, hogy kinek mire van szüksége. A nyár eleji adománygyűjtés sok-sok munkát jelentett, de felejthetetlen marad a sajókazaiak öröme, amikor a kisbusz megérkezett és átadtuk az adományokat.

Engedtessék meg, hogy köszönetet mondjak a Római Katolikus Gyülekezetnek, Várnai László plébános úrnak és mindazoknak a családoknak, akik a felhívásunkhoz csatlakozva segítették adománygyűjtésünket. Külön köszönetet érdemel Pór Péter építész és Orbán Ferenc, a FREDO Tours igazgatója, akik felajánlották a kisbuszukat az adományok elszállításához.

 

Segélykoncert

A sokszor nehéz élethelyzetünkben is képesek vagyunk az önzetlen segítségre. Legyen bár látszólag a reménytelenség úrrá rajtunk, de akkor is tudunk és akarunk segíteni másoknak. E példátlan összefogásnak lehettünk tanúi október 29-én pénteken, amikor délután 5 órától éjfélig sorra léptek fel a boglári fiatalok idősek egyaránt, hogy produkciójukkal támogassák a vörösiszap károsultjainak megsegítését.  Az Evangélikus Gyülekezet és a Varga Béla Városi Kulturális Központ közösen szervezte meg a segélykoncert sorozatot,
gálaestet. Több, mint száz fellépő vett részt az óvodásoktól a nyugdíjas klubokon át a kórusokon, rockbandákon és a néptáncosokon keresztül egészen Pély Barnabásig. Összesen csaknem háromszázezer forintot gyűjtöttünk össze, melyet Devecser Város Önkormányzatának számlájára utaltunk át.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek