default_mobilelogo

Napi falat

2021. szeptember 22., szerda

„(A szeretet) mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr.” (1Kor 13,7)

Bővebben ...

Egy kép gyülekezetünkről

Nagypéntek 2021. április 2.

Felolvassa Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna
Közreműködik Völgyessy Szomor Fanni (ének), Kőszeghy Boróka (orgona)

 

Örök élet, az egyházi esztendő utolsó vasárnapjának Istentiszteletét a Kötcsei Evangélikus Templomban vettük fel, ahol éppen az ezt megelőző szombat a Kerbájt, azaz a Templomszentelési Hálaadás ünnepe is egyben. Idén 222. alkalommal emlékeztünk az eseményre rendhagyó módon, a járványhelyzet miatt igencsak szűkösre véve az ünnepséget.

Az Istentiszteletet a Balatonföldvári Kistérségi Televízió stúdióvezetője Elek Dezső rögzítette, így az majd a televízió online adásában látható.

Először november 21-én szombaton este 19.00 órai kezdettel kerül adásba, amelynek ismétlése november 22-én és 23-án szintén este 19.00 órától látható. Az adás az alábbi linken elérhető. Sajnos archívumba még nem kerül, ezért egyenlőre csak a kiírt időpontokban tekinthető meg.

http://btkttv.hu/online-adas/

Kedves Testvérek!

A Balatonboglári Evangélikus Egyházközség elnöksége, megfogadva a Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsának ajánlását, a ránk bízottak egészségének védelmében azt a döntést hozta, hogy 2020. november 11-től visszavonásig szüneteltet minden találkozással, közvetlen érintkezéssel járó egyházi alkalmat.

Bíztunk benne, hogy elkerülhető lesz a templomaink újbóli bezárása, de látva a fertőzöttek számának rohamos növekedését, gyülekezeteinkért és annak tagjaiért érzett felelősségünkkel a lehető legjobb döntést igyekeztünk meghozni.

Közösségi alkalmakon a személyes találkozásra most nem lesz lehetőség, ezért különösen is fontosnak érezzük, hogy Pál apostol szavait megfogadva „egymás terhét hordozzuk” az előttünk álló nehéz hetekben. A márciusi bezártságban reményt adott a tavasz egyre érezhetőbb közelsége, a nappalok hosszabbodása, a szabadban történő kikapcsolódás, munkavégzés. Most, az egyre hidegebbre forduló idő, a szürke, ködös nappalok, az egyre hosszabb falak közötti bezártság, és a járvány okozta bizonytalanság mindannyiunkat megterhel lelkileg és testileg is egyaránt, de különösen azokat, akik magányosak, akiknek az adventi és karácsonyi időszak közeledte fájdalmas veszteségeket és emlékeket idéz fel. Kérjük a Testvéreket, hogy hordozzuk egymást felelősséggel! Figyeljünk egymásra, hogy senki ne maradjon egyedül! Az imádságon kívül használjuk ki annak a lehetőségét, hogy telefonon vagy az interneten keresztül továbbra is tudjuk tartani a kapcsolatot, tudunk segítséget kérni és adni szükség esetén. Lehetőségeihez mérten gyülekezetünk is próbál ebben segítséget nyújtani. Keressenek bennünket bizalommal!

Szeretettel köszönjük a testvérek eddigi anyagi támogatását, mellyel a tavaszi és nyári időszakban is segítették munkánkat és működésünket. Kérjük, hogy amennyiben lehetőségük van rá és jó szívvel támogatják gyülekezetünket, tegyék meg továbbra is a https://perselypenz.lutheran.hu/-n, vagy az Egyházközség 11743064-20018786 bankszámlájára történő átutalással perselypénz, adomány vagy egyházfenntartás formájában.

Kérjük Testvéreinket, hogy valamennyi járványügyi rendelkezést példamutatóan tartsanak be és imádkozzanak a járvány megszűnéséért, a betegekért, egészségügyi dolgozókért, felelős döntéshozókért, településeinkért, egyházunkért és minden embertársunkért.

Kövessenek bennünket gyülekezetünk honlapján és facebook oldalán a hamarosan újrainduló „Napi falatok” rovatunkban és online Istentiszteleteinken. November 22-től rendhagyó formában lehetőséget adunk, boglári templomunk ajtaját megnyitva, az egyéni elcsendesedésre, imádságra gyertyafénnyel, csendsétával, meditációval, halk zenével. Ennek részleteiről gyülekezetünk elektronikus felületein tájékozódhatnak.

 

Isten áldást kívánva szeretettel:

Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna – lelkész, esperes

 

  • bbtemplomfestmeny
Tavaly nyáron Sike Márta Magdolna festményeiből nyílt egy kiállítás a templomunkban meghitt, otthonos hangulatot csempészve a falak közé. A természet apró részletei szinte életre keltették a falakat. A kiállítás emlékeként a művésznő megfestette a templomunkat is fényekkel, színekkel ismerős közelségbe hozva. Amikor óvatosan újra nyitjuk az ajtókat, jó érzés hálát adni az Istennek a gyönyörű épületért.
Mindannyiunk nevében köszönöm szépen az alkotást, és a tavalyi kiállítás élményét!

 

A Balatonboglári Evangélikus Egyházközség jótékonysági árverést hirdet, melynek célja az egyházközség működésének támogatása.
A fennálló veszélyhelyzet és a zárt templomajtók nemcsak lelkileg, de anyagilag is terhet jelentenek a gyülekezeteink számára.
Nemcsak kérni, hanem adni is szeretnénk, így licitre bocsátunk egy orgona mintával díszített szekrényt, melynek festése, javítása nem mester alkotása, hanem egy lelkészcsalád apraja-nagyjának keze munkája.

A szekrény méretei: 185x 81x 48 cm.

Kikiáltási ár: 30.000 Ft, licitlépcső nincs.
Licitálni a bejegyzéshez írt hozzászólásban, illetve üzenetben lehet.

Az árverés vége: 2020 május 24, 15 óra.

A befolyt összeg teljes egészében egyházközségünk működését, szolgálatát támogatja.
Köszönjük a megosztásokat és a felajánlásokat is.

  • orgonas-szekreny1
  • orgonas-szekreny2
  • orgonas-szekreny3
  • orgonas-szekreny4
  • orgonas-szekreny5
  • orgonas-szekreny6
  • orgonas-szekreny7