default_mobilelogo

Napi falat

2021. május 7., péntek

„…mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre; mivel megízleltétek, hogy jóságos az Úr.” (1Pt 2,2-3)

Bővebben ...

Egy kép gyülekezetünkről

Nagypéntek 2021. április 2.

Felolvassa Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna
Közreműködik Völgyessy Szomor Fanni (ének), Kőszeghy Boróka (orgona)

 

Örök élet, az egyházi esztendő utolsó vasárnapjának Istentiszteletét a Kötcsei Evangélikus Templomban vettük fel, ahol éppen az ezt megelőző szombat a Kerbájt, azaz a Templomszentelési Hálaadás ünnepe is egyben. Idén 222. alkalommal emlékeztünk az eseményre rendhagyó módon, a járványhelyzet miatt igencsak szűkösre véve az ünnepséget.

Az Istentiszteletet a Balatonföldvári Kistérségi Televízió stúdióvezetője Elek Dezső rögzítette, így az majd a televízió online adásában látható.

Először november 21-én szombaton este 19.00 órai kezdettel kerül adásba, amelynek ismétlése november 22-én és 23-án szintén este 19.00 órától látható. Az adás az alábbi linken elérhető. Sajnos archívumba még nem kerül, ezért egyenlőre csak a kiírt időpontokban tekinthető meg.

http://btkttv.hu/online-adas/

Kedves Testvérek!

A Balatonboglári Evangélikus Egyházközség elnöksége, megfogadva a Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsának ajánlását, a ránk bízottak egészségének védelmében azt a döntést hozta, hogy 2020. november 11-től visszavonásig szüneteltet minden találkozással, közvetlen érintkezéssel járó egyházi alkalmat.

Bíztunk benne, hogy elkerülhető lesz a templomaink újbóli bezárása, de látva a fertőzöttek számának rohamos növekedését, gyülekezeteinkért és annak tagjaiért érzett felelősségünkkel a lehető legjobb döntést igyekeztünk meghozni.

Közösségi alkalmakon a személyes találkozásra most nem lesz lehetőség, ezért különösen is fontosnak érezzük, hogy Pál apostol szavait megfogadva „egymás terhét hordozzuk” az előttünk álló nehéz hetekben. A márciusi bezártságban reményt adott a tavasz egyre érezhetőbb közelsége, a nappalok hosszabbodása, a szabadban történő kikapcsolódás, munkavégzés. Most, az egyre hidegebbre forduló idő, a szürke, ködös nappalok, az egyre hosszabb falak közötti bezártság, és a járvány okozta bizonytalanság mindannyiunkat megterhel lelkileg és testileg is egyaránt, de különösen azokat, akik magányosak, akiknek az adventi és karácsonyi időszak közeledte fájdalmas veszteségeket és emlékeket idéz fel. Kérjük a Testvéreket, hogy hordozzuk egymást felelősséggel! Figyeljünk egymásra, hogy senki ne maradjon egyedül! Az imádságon kívül használjuk ki annak a lehetőségét, hogy telefonon vagy az interneten keresztül továbbra is tudjuk tartani a kapcsolatot, tudunk segítséget kérni és adni szükség esetén. Lehetőségeihez mérten gyülekezetünk is próbál ebben segítséget nyújtani. Keressenek bennünket bizalommal!

Szeretettel köszönjük a testvérek eddigi anyagi támogatását, mellyel a tavaszi és nyári időszakban is segítették munkánkat és működésünket. Kérjük, hogy amennyiben lehetőségük van rá és jó szívvel támogatják gyülekezetünket, tegyék meg továbbra is a https://perselypenz.lutheran.hu/-n, vagy az Egyházközség 11743064-20018786 bankszámlájára történő átutalással perselypénz, adomány vagy egyházfenntartás formájában.

Kérjük Testvéreinket, hogy valamennyi járványügyi rendelkezést példamutatóan tartsanak be és imádkozzanak a járvány megszűnéséért, a betegekért, egészségügyi dolgozókért, felelős döntéshozókért, településeinkért, egyházunkért és minden embertársunkért.

Kövessenek bennünket gyülekezetünk honlapján és facebook oldalán a hamarosan újrainduló „Napi falatok” rovatunkban és online Istentiszteleteinken. November 22-től rendhagyó formában lehetőséget adunk, boglári templomunk ajtaját megnyitva, az egyéni elcsendesedésre, imádságra gyertyafénnyel, csendsétával, meditációval, halk zenével. Ennek részleteiről gyülekezetünk elektronikus felületein tájékozódhatnak.

 

Isten áldást kívánva szeretettel:

Kőszeghyné Raczkó Zsuzsanna – lelkész, esperes

 

  • bbtemplomfestmeny
Tavaly nyáron Sike Márta Magdolna festményeiből nyílt egy kiállítás a templomunkban meghitt, otthonos hangulatot csempészve a falak közé. A természet apró részletei szinte életre keltették a falakat. A kiállítás emlékeként a művésznő megfestette a templomunkat is fényekkel, színekkel ismerős közelségbe hozva. Amikor óvatosan újra nyitjuk az ajtókat, jó érzés hálát adni az Istennek a gyönyörű épületért.
Mindannyiunk nevében köszönöm szépen az alkotást, és a tavalyi kiállítás élményét!

 

A Balatonboglári Evangélikus Egyházközség jótékonysági árverést hirdet, melynek célja az egyházközség működésének támogatása.
A fennálló veszélyhelyzet és a zárt templomajtók nemcsak lelkileg, de anyagilag is terhet jelentenek a gyülekezeteink számára.
Nemcsak kérni, hanem adni is szeretnénk, így licitre bocsátunk egy orgona mintával díszített szekrényt, melynek festése, javítása nem mester alkotása, hanem egy lelkészcsalád apraja-nagyjának keze munkája.

A szekrény méretei: 185x 81x 48 cm.

Kikiáltási ár: 30.000 Ft, licitlépcső nincs.
Licitálni a bejegyzéshez írt hozzászólásban, illetve üzenetben lehet.

Az árverés vége: 2020 május 24, 15 óra.

A befolyt összeg teljes egészében egyházközségünk működését, szolgálatát támogatja.
Köszönjük a megosztásokat és a felajánlásokat is.

  • orgonas-szekreny1
  • orgonas-szekreny2
  • orgonas-szekreny3
  • orgonas-szekreny4
  • orgonas-szekreny5
  • orgonas-szekreny6
  • orgonas-szekreny7