default_mobilelogo

Napi falat

2021. április 9., péntek

„Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket és ne tiltsátok el őket, mert ilyeneké az Isten országa.” (Mk 10,24)

Bővebben ...

Egy kép gyülekezetünkről

Karácsonyi falat

Angyalok vannak, ahogyan ezt az alábbi levél is mutatja. Néhány napja keresett meg Évi, hogy segítsek egy 4 éves angyal kérését teljesíteni. Az ő engedélyével közlöm a levelet, mert ennél szebbet karácsony előtt én sem tudtam volna írni.

 

Kedves Zsuzsanna,

Még személyesen nem ismerjük egymást, mégis segítségét szeretném kérni.
Bár idő fogyta van már karácsonyig, így nem tudom, hogyan és milyen formában megoldható, de lévén 4 éves kisfiam (februárban lesz 4) karácsonyi kívánsága, így minden követ megmozgatnék, hogy teljesítsem neki. Főleg, mert olyan kívánság, amitől a szavam is elakadt.
Kisfiam pénteken este a híradó után látott a TV-ben (már nem tudom, melyik csatorna, melyik programja volt, talán RTL klubon a Fókusz plusz… nagyszülőknél nézte) egy riportot, szegény családokról és az ő segítésükről.
Akkor nem mondott semmit, meg kellett érjen benne a gondolat azt hiszem…
Majd tegnap szépen sorba rakta a Thomas a Gőzmozdony gyűjteményét, és büszkén mutatva odahívott, hogy megmutassa. Lévén ezek neki kedvesek, meg nem lepődtem, megdicsértem. Elmondta őket név szerint (bár ennyi idő után már én is tudom a nevüket ) és hozzátette:
– Anya én most elbúcsúzom tőlük!
Megdöbbenve a mosolygós kijelentésén, merthogy a mosoly és a tény nem igazán fért össze a fejemben, kérdeztem vissza:
– Hogy érted, hogy elbúcsúzol?
Teljes természetességgel és a 4 évesekre oly jellemző bőbeszédűséggel válaszolt:
– Mert elajándékozom őket! Én már sokat játszottam velük, és van sok más játékom is. De tudod, vannak gyerekek, akiknek semmi nincs, és szeretném odaadni egy olyan kisgyereknek, akinek a karácsonya szebb lesz tőle, és így majd neki is lesz ajándéka és tud játszani! És segítened kell nekem, keresni egy kisfiút! Ez az én karácsonyi kívánságom! Meg az almafa az angyaloktól!

Én hirtelen szóhoz sem jutottam, részben majd elsírtam magam, öröm, döbbenet, büszkeség, minden egyszerre. Megkérdeztem, komolyan gondolod, nem fogod meggondolni magad? Azt mondta nem. Olyannyira nem, hogy tegnap úgy feküdt le, hogy: Anya el ne felejts dobozt keresni és egy kisfiút is!
Megígértem neki megpróbáljuk.

És itt jönne a kérésem önhöz.
Tudom az idő nagyon szűkös, s ha előbb jut kisfiam eszébe több kis cipősdobozt csináltunk volna… de az időzítésén változtatni nem tudok.
Tud esetleg olyan családot, ahol egy vagy több gyerkőc játékcsomagra szorulna? A vonatok 2-4 év körül a legjobbak, de teszünk melléjük plüssöket is.
Nem kérem, hogy a drága idejét áldozza, szívesen el is visszük a családnak, vagy ha úgy jobb önnek átadjuk és ön továbbítja.

Kérem, ha tud, segítsen nekem kisfiam kérését teljesíteni.

Köszönettel,
Évi

 

A kis angyal szárnya leszek, hogy 24-én reggel Kisberényben egy kisfiúhoz tudjon a dobozzal repülni.

Legyen áldott, békés, szeretetteljes ünnepe mindenkinek!